Lister gaat aan de slag. Ze lijken niet meer tevreden te zijn met enkel het transformeren van F-types naar de lawaaierigste voertuigen ooit. Nu zijn ze bezig met iets aan de andere kant van de volumeknop. Lister gaat op de elektrische toer met de Lister SUV-E.

Het is geen grote verrassing dat Lister de I-Pace gebruikt als basis voor de Lister SUV-E. Het bedrijf werkt al lang samen met Jaguar. In tegenstelling tot de meeste gemodificeerde elektrische auto’s krijgt deze ook een hoger vermogen. Lister belooft dat een ‘software update’ zowel de pk’s als het koppel zal verhogen. Al is het nog niet duidelijk hoever de EV boven de standaard 400 pk en 626 Nm van de I-Pace uit zal komen.

De Lister SUV-E is lichter en sneller dan de I-Pace

Lister onthulde wel al dat de Lister SUV-E van 0 naar 100 km/u gaat in vier seconden. Dat is bijna een seconde sneller dan de normale plug-in Jaguar, ook al wordt hij maar 100 kilo lichter. Dat is niet veel, aangezien we het hier over twee ton hebben. Het verschil in gewicht is te danken aan het gebruik van koolstofvezel. Elk stukje van de bodykit is ervan gemaakt en ook de motorkap is verwisseld met een exemplaar van koolstofvezel.

Er zijn zelfs keramische koolstofvezel remmen achter de nieuwe wielen van titanium gemonteerd. Om alles goed onder controle te houden, beschikt de Lister SUV-E over een volledig verstelbare ophanging. Om onoplettende voetgangers toch een beetje te waarschuwen, is er sprake van ‘een wat agressiever motorgeluid’. Misschien wordt het dan toch een enigszins luidruchtige Lister.

‘Alhoewel bij Lister benzine door onze aderen loopt in plaats van bloed, kunnen we de interesse in elektrische voertuigen niet negeren. Zeker aangezien de auto’s in aanmerking komen voor gunstige belastingregelingen’, vertelt Lawrence Whittaker, directeur van het bedrijf. ‘Elke Lister SUV-E wordt gebouwd naar de individuele wensen van onze klanten. Ze kunnen elke kleur lak kiezen die ze willen en 60 verschillende kleuren leer. Wij bieden een service waarbij over het algemeen alles mogelijk is.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)