Je kunt er zeker van zijn dat er binnen de vergaderzalen van de Volkswagen Groep flinke discussies zijn geweest over het vermogen en de prestaties van de Audi RS Q8. Het uiteindelijk compromis was dat de SUV niet krachtiger of sneller mocht zijn dan de Lamborghini Urus, maar de Audi mocht wel het record van de Nürburgring op zijn naam schrijven, waarbij Lamborghini waarschijnlijk een stap terug moest doen. Wie alsnog Urussen wil vermorzelen, moet even langs bij tuner Manhart.

Zij bieden de Manhart RS 900, een opgeleukte Q8 met 900 pk en 1.080 Nm. Dat is 300 pk en 280 Nm meer dan de normale RS Q8. Manhart overtroeft zo de Urus met 250 pk en 230 Nm. De nieuwe 0-100-tijd meldt Manhart niet, maar die zou onder de 3,5 seconden moeten duiken. De toename in vermogen komt van grotere turbo’s en een nieuw uitlaatsysteem. De motorsoftware werd daarbij aangepast en de transmissie ontving een upgrade om de power goed te kunnen verwerken.

De bodemvrijheid neemt af met 30 millimeter. Om het geheel optisch nog lager te maken, ontvangt de Manhart Audi RS Q8 een uitbundige bodykit met grotere luchthappers. De kenmerkende gouden accenten op de Manhart Audi RS Q8 maken het geheel nog wat minder subtiel. De gouden details sijpelen door nar het interieur, waar alle metalen delen de kleur van het edelmetaal krijgen. Te veel van het goede? Je kunt elke detailkleur kiezen die je wilt, bijvoorbeeld rood.

De prijs van de volledig uitgeruste Manhart Audi RS Q8 is 280.000 euro, exclusief Nederlandse belastingen. Een standaard RS Q8 kost in Nederland 200.000 euro inclusief belastingen. Begin dus maar vast met sparen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)