Met het succes van Abt in Nederland kun je gerust verwachten dat er al een aantal exemplaren van de Abt Audi RS Q8-R gereserveerd staan voor hier. Het is de extreemste creatie op basis van de Q8 die Abt kon verzinnen, en ze bouwen er 125 exemplaren van. Ze beginnen met de 4.0 V8, waarbij ze het vermogen verhogen van 600 naar 740 pk. Het koppel groeit naar 920 Nm. De Abt Audi RS Q8-R haalt hiermee een topsnelheid van 315 km/u – dat is sneller dan de Bentley Bentayga Speed.

Een motor een fijne upgrade geven is op zich niet zo bijzonder meer. De achtcilinder produceert bij andere tuners zelfs al meer dan 1.000 pk. Maar bij de Abt Audi RS Q8-R gaat het om het totaalpakket. Vanbuiten hangt Abt de auto vol met koolstofvezel, met onder meer een splitter, spiegelkappen, zijskirts, wielkastverbreders en een achterspoiler. Ze monteren daarbij een set 23-inch velgen en vertellen de luchtvering nog een stuk te zakken.

Vanbinnen krijgt de Abt Audi RS Q8-R ook een koolstofvezelrijk dieet, waarbij een hoop plastic delen worden vervangen door het lichte spul. De instaplijsten laten zien dat je in één van de 125 RS Q8-R’s rijdt. De prijzen voor de verbouwde Q8 zijn niet bekend, maar verwacht inclusief belastingen meer dan 317.000 euro kwijt te zijn. Dat kost de RS 6-R in Nederland namelijk, en deze zal niet voor minder weggaan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)