Voor sommige mensen is het al een wedstrijd om de lunch binnen te houden in een achtbaan, maar nu komt er eentje waarbij je écht moet racen. De officiële naam van de attractie is Mario Kart: Koopa’s Challenge. De attractie is onderdeel van de nieuwe Super Nintendo World in het Universal Studios-pretpark in Japan. De Mario Kart-achtbaan begint waar de meeste loodgieter-games eindigen: in het kasteel van Bowser.

De inzittenden van de Mario Kart-achtbaan krijgen een speciale bril op hun knar met augmented reality (AR). Deze bril is een draagbare head-up display en legt dus een virtuele laag over het echte leven, waardoor inzittenden met schilden kunnen gooien en muntjes kunnen verzamelen. Dit werkt op dezelfde manier als een Snapchat-filter. De twee banen van de attractie lopen parallel aan elkaar, en het doel is om te winnen van de andere partij.

Het Nintendo-deel van Universal Studios Japan opent op 4 februari 2021, als corona dat tenminste toelaat. Het pretpark broedt al meer dan zes jaar op de nieuwe achtbaan, dus een maandje of wat extra kan er ook nog wel bij. Uiteraard zijn er naast de Mario Kart-achtbaan genoeg andere nieuwe attracties in Super Nintendo World, bijvoorbeeld eentje waar je de rug van Yoshi op kunt en een andere waar je Kuppa Jr. moet verslaan.

De Mario Kart-achtbaan

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear