De toerist uithangen om een stad te verkennen is nogal suf. Zit je bovenop zo’n oude dubbeldekker terwijl een oude kerel keihard in een krakende microfoon staat te schreeuwen wat je links kunt zien. Of rechts.

Maar er zijn leukere manieren. Denken ze. In Japan. Je kunt er verkleed als Mario (of een figuur uit Finding Nemo, wat jij wilt) in een kart dwars door het dagelijkse verkeer scheuren. Ja echt. Met zo’n 50 cc-ding tussen de vrachtwagens. Wat we te weten kwamen?

Waar kun je Mario Karten in Tokio?

Tokio is onmetelijk groot, maar Akihabara kent iedereen. Het is dé wijk voor elektronica, gadgets en andere prullaria en daar maken ze in Japan nogal een dingetje van. In een volstrekt onbeduidend zijstraatje vind je een nauwelijks minder onbeduidend pandje waar ‘Maricar’ boven staat. Of, makkelijker: dat pand waar een paar karts voor de deur staan.

Het pak wat je aankrijgt, absorbeert regenwater. Maar die regen zorgt voor heerlijke drifts op het Shibuya-kruispunt: verreweg de beste manier om een stad te verkennen. Helemaal omdat je voortdurend door de lokale inwoners met open mond wordt nagestaard…

Reacties

  • CH4OS heeft op 5 februari 2018 geschreven:

    Nintendo klaagt dergelijke bedrijven elke keer aan wegens copyright schending, dus als je zoiets wilt doen, moet je snel zijn voor de bedrijven noodgedwongen de deuren moeten sluiten.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear