Al sinds 1963 is de Maserati Quattroporte één van de paradepaardjes van de in Bologna gelegen fabrikant. In 2012 kreeg de sedan een volledig nieuw uiterlijk, hate it or love it. De Italianen vonden dat de Quattroporte wel weer een nieuw jasje mocht aantrekken, dus gingen ze naar de tekentafel en verzonnen een nieuwe bellezza.

Een nieuw jasje is bij het zien van het eindresultaat misschien een tikkeltje overdreven, nieuwe knoopjes misschien? Er zitten andere bumpers op en de Quattroporte heeft wat meer reliëf gekregen. Daarnaast krijg je een nieuw touchscreen en een luchtzuiveringssysteem. Het interieur heeft een kleine make-over gekregen en er zijn een paar leuke opties. Misschien wel de meest boeiende vernieuwing is de Air Shutter, deze zit tussen de grille en de radiator en kan zich openen en sluiten om zo de vloeistoftemperaturen te regelen. In combinatie met het nieuwe ontwerp en de vlakke bodem is de auto een stuk aerodynamischer, 10 procent om precies te zijn.

Dat neemt niet weg dat we toch een beetje teleurgesteld zijn in de Quattroporte; alleen de voorkant is mooi. We hadden gehoopt dat ze nu eens die lelijke achterkant gingen aanpakken en wat meer bezieling in die auto gingen pompen, maar helaas. De auto komt in de varianten GranLusso en GranSport, de één voor comfort en de ander voor de decadente doorrijder. Laatstgenoemde mag de bekende 3,8-liter V8 twin-turbo met 530 pk lenen van Ferrari. De topsnelheid ligt op 310 km/u. Dat is natuurlijk wel erg leuk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)