Alleen het uitspreken van de naam brengt al een bepaald gevoel met zich mee. Vooruit, nog een keer dan: Maserati Quattroporte Collezione Cento. Niet voor niks stond de ‘normale’ uitvoering al in de top drie van meest sexy auto’s.

Geen nieuw prototype dus voor Maserati in Detroit, maar een speciale uitvoering van de niet alledaagse Quattroporte. Het gaat om, zoals de naam al verklapt, honderd ivoorwitte exemplaren met gepolijste wielen. Het interieur druipt van exclusiviteit: een dashboard van wengéhout, een compleet multimediasysteem en een beeldscherm van maar liefst 28 centimeter doorsnee. Je kunt bellen, iPod’en, films kijken en internetten. Dit alles terwijl je zit op luxe lederen stoelen, maar dat zal je niets verbazen.

Het Italiaanse merk heeft het interieur ontworpen in samenwerking met de huidige bezitters van Maserati, waarmee ze tijdens de Autoshow van Frankfurt overlegd hebben.

De motor is niet nieuw, maar voor de V8 met 400 Pk hoeft niemand zich te schamen. We kende de automatische zesversnellingsbak al van de Quattroporte Sport GT S.

Reacties