Maserati verhoogt tijdens de aanstaande IAA in Frankfurt de feestvreugde met de introductie van de Quattroporte Sport GT S. Deze is voorzien van een zestraps automaat die de toch al sportieve sedan net even wat scherper maakt. 

Om dat voor elkaar te krijgen heeft Maserati wat geknutseld aan de wielophanging van de Quattroporte, waardoor deze voor en achter iets is verlaagd. Ook werden stuggere veren en schokdempers gemonteerd, terwijl voor de remmerij een beroep werd gedaan op Brembo, dat speciaal voor de Sport GT S dubbele remschijven van gietijzer en aluminium ontwikkelde. Ook de banden – in het formaat 245/35-R20 (voor) en 295/30-R20 (achter) – zijn uniek voor deze versie.

Bij dit soort rappe sedans wil je natuurlijk wel dat iedereen kan zien dat je in iets bijzonders rijdt. Daarom heeft de Quattroporte Sport GT S zoals elke sportieve Maserati een grille met een zwartchromen raster en dubbele zwarte uitlaatpijpen. Daarbij zijn de deurgrepen uitgevoerd in de kleur van de carrosserie, en natuurlijk had je aan de maatvoering van de banden al gezien dat de auto op 20-inch lichtmetaal staat.

In het interieur zie je aan de bekleding van leer en alcantara en aan het dashboard van carbonfiber en aluminium dat je in een sportieve variant van de Quattroporte zit. We weten nog niet wat al dit moois gaat kosten, maar het zal allicht een paar tientjes meer zijn dan de 153.594 euro van het instapmodel.

Reacties