De 4,7-liter V8 motor in de Maserati Quattroporte betekent blijkbaar nog niet het einde van het ontwikkelingstraject. De nieuwe Sport GT S die begin volgend jaar in Detroit debuteert heeft door wat aanpassingen een vermogen van 440 pk, terwijl alle andere wijzigingen zijn afgestemd op het verhogen van het sportieve gehalte van de vierdeurs.
 
De software die de versnellingsbak aanstuurt, zorgt voor een sportiever gedrag. De auto ligt lager boven het wegdek en natuurlijk zijn dempers en veren stugger. En omdat ook de oren op de juiste manier gestreeld moeten worden, zorgen pneumatische kleppen in de uitlaat voor een diepere grom.
 
Uiterlijk is de snelste Quattroporte direct te herkennen aan de zwarte grille voorzien van een drietand met rode accenten. De koplampen hebben een titaniumkleurige behuizing, de portiergrepen zijn in de carrosseriekleur uitgevoerd en achter zien we dubbele ovale uitlaatpijpen.
 
Het openen van de portieren levert een aangepast interieur op waarbij de M-design stoelen zijn bekleed met een typisch Italiaanse combinatie van leer met Alcantara. En al deze ‘kleinigheden’ zorgen natuurlijk voor een wederom hogere prijs, die overigens nog niet bekend is gemaakt.

Reacties