Op 1 november opent de SEMA haar deuren. Mocht je het niet weten: dat is een autoshow in Las Vegas die zich heeft ontwikkeld tot het grootste spektakel op tuning-gebied. Het is zelfs zo’n spektakel dat steeds meer fabrikanten de gelegenheid aangrijpen om te laten zien dat zij ook wel eens met hun hoofd tegen een deur lopen en daar heel rare gedachten aan overhouden. Neem nou deze twee Mazda MX-5 concepts: de MX-5 Speedster Evolution en de RF Kuro.

De Speedster Evolution is die witte. Het is, zoals de naam al aangeeft, een doorontwikkeling van de Speedster die Mazda vorig jaar al liet zien, ook op de SEMA. Het grootste verschil is dat ze er nu nog meer gewicht van af hebben weten te diëten. Hij weegt 159 kilo minder dan een gewone MX-5 en ook nog eens 45 kilo minder dan de Speedster van vorig jaar. En die had inderdaad ook al geen voorruit, dus daar zit het ‘m niet in. Dit fotootje is feitelijk niet meer dan een plaagplaatje, dus veel meer weten we nog niet van hem. Dat komt wel als de auto officieel onthuld is.

Datzelfde geldt voor het matgrijze apparaat dat hem in Las Vegas zal vergezellen. Hij heet RF Kuro en is gebaseerd op de RF, de targaversie van de MX-5, met zo’n wegklapbaar hardtopje. Hij heeft de wielophanging van de MX-5 Cup Racer gekregen, met 17″-wielen en 215-kleefrubber. Hij zal dus ongetwijfeld een stuk minder allemansvriendelijk zijn dan de reguliere MX-5. Wat er eerder was, de naam of de kleur van de auto, weten we niet. Maar als je weet dat ‘Kuro’ het Japanse woord voor houtskool is, snap je in ieder geval dat die twee een hoop met elkaar te maken hebben.

Komen die Mazda MX-5 concepts ook echt?

Onze gok: nee. Mazda heeft wel vaker Speedsters laten zien, maar er verder nooit iets mee gedaan. Beetje moeizaam verdienmodel, zeg maar. Hardcore-versies zijn ook wel eerder gemaakt, maar ook alleen maar voor de lol. Blijft over: die kleur Kuro. En die zou best nog wel eens kunnen komen, waarom niet. We’ll see!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)