Als je weleens vaker op het internet bent geweest, dan weet je ongeveer wel waar dit naartoe gaat. Want als je het wereldwijde web moet geloven, is er geen betere motor voor een MX-5 dan een V8. En daar zijn we het roerend mee eens. Ook deze Mazda MX-5 (NB-generatie) kreeg een V8, maar het leuke aan dit exemplaar is dat je het vanbuiten en vanbinnen niets ziet van de motorwissel.

Deze Mazda MX-5 in de kleur Crystal Blue Mica kreeg de V8-motor van een Chevrolet Camaro uit 2002. Op de zogenoemde LS-motor zitten overigens afdekkappen van een Corvette. Het koppel van de 5,7-liter V8 is een machtige 490 Nm en het vermogen is zo’n 340 pk. Schakelen gaat via een Tremec-zesbak. Zaken als de airco en ABS werken ook gewoon. Alleen de cruisecontrol werkt niet meer.

Prestatiecijfers zijn verder niet bekend, maar met een gewicht van 1.000 kilo moet deze Mazda MX-5 NB met V8-motor wel redelijk van zijn plek komen. De kleine beschadigingen rondom de MX-5 dragen bij aan het brave imago van de MX-5. Dus de verrassing van mensen in het verkeer, zal des te groter zijn. Zelfs het interieur verklapt niets over het grote geheim onder de motorkap.

De Mazda MX-5 NB met V8 kopen?

De auto staat bij het Amerikaanse Cars & Bids te koop. Over drie dagen gaat de auto naar de hoogste bieder. Op het moment van schrijven staat de teller op 13.000 dollar, wat ongeveer 12.000 euro is. Hou er rekening mee dat je de auto nog wel naar Nederland moet halen, belastingen moet afdragen en zorgen dat het ding hier een kenteken krijgt.

Reacties

  • Paulus heeft op 8 maart 2023 geschreven:

    Jammer…geen typegoedkeuring dus geen kenteken. Wil je graag custom kun je beter de koets van een belastingvrij merc 500SE op een chrysler 300c bouwen. (Zelfde wielbasis en ook v8 op kenteken).
    Dan rij je chique én modern onderhuids…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)