Het zal je niet zijn ontgaan (of misschien ook wel – geeft niks hoor): binnenkort gaat het Concours d’Elegance in Pebble Beach van start. Het is een vrij prestigieus evenement, waar een hoop fabrikanten zich maar wat graag van hun beste kant laten zien. En dus met iets speciaals komen. Iets als deze McLaren 570GT by MSO Concept.

Mond vol. Maar wat is het, die McLaren 570GT by MSO Concept?

Wel, MSO staat voor McLaren Special Operations, de afdeling dus voor al uw speciale klantenwensen. Deze 570GT is er dus louter voor bedoeld om te laten zien wat die afdeling zoal in huis heeft. Zo heeft een normale 570GT een panoramadak van getint glas met een speciale coating om het broeikaseffect dat zo’n koepel in de volle zon heeft, enigszins te temperen. (Wat niet altijd even goed lukt, maar dat terzijde.) Dat is natuurlijk wat minnetjes voor een McLaren 570GT by MSO Concept. Die heeft dus een ‘elektrochroom’ dak, van glas dat je in vijf tinten kunt verduisteren. Vast heel cool. Letterlijk en figuurlijk.

Daarnaast is een speciale uitlaat gemonteerd, van titanium. Hij is derhalve maar liefst 30 procent lichter dan de standaarduitlaat én, aldus McLaren, aanzienlijk luider. Bijkomende coolness: de hitteschilden zijn van titanium nitride en goed zichtbaar. Dat titanium nitride is een extreem sterk keramisch materiaal dat de gezellige eigenschap heeft van kleur te veranderen als het warm wordt: van goudkleurig naar blauw/paars. Een leuke hint naar de McLaren F1, die iets soortgelijks had.

Cool. En verder?

Verder is de McLaren 570GT by MSO Concept in een combinatie van parelmoer-wit en pianolak-zwart uitgevoerd. Daarbij maakt McLaren nogal een punt van de in Gloss Carbon Fibre uitgevoerde skirt die helemaal rondom de auto loopt. Waarom ze dat doen, is ons niet helemaal duidelijk.

Binnenin is de McLaren 570GT by MSO Concept opgeluisterd met extra fijn leer en diverse elementen in datzelfde feestelijk glimmende carbonspul. Samen met de firma Bowers & Wilkins hebben ze maar liefst 12 plekken in de auto weten te vinden waar een speaker in paste.

Heel woest is het allemaal niet (behalve die uitlaat dan). Maar ergens is het ook wel eens fijn als zo’n afdeling het eens een beetje rustig en smaakvol houdt, in plaats van zich te buiten te gaan aan allerlei godsonmogelijke kleurencombinaties en stickerrommel. (Hoewel ze dat ook heel goed kunnen.). Niet dan?

 

 

Reacties

  • prinsbongout heeft op 21 augustus 2016 geschreven:

    Nou, alles behalve smaakvol, de voorkant is namelijk nog steeds oerlelijk.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)