BMW grijpt concours d’élégances nogal eens aan om bijzondere concepts te tonen. Op Villa d’Este is dat inmiddels een kleine gewoonte te worden. Daar lieten de Beiers in mei dan ook hun eerbetoon aan de legendarische 2002 Turbo zien, in de vorm van een moderne interpretatie. Die hebben ze nu voor de autoshow op Pebble Beach in een nieuw jasje gestoken. Dit is de BMW 2002 Hommage II!

Heel erg veel is er niet aan gebeurd. Hoefde ook niet, want elke wijziging aan de zalige vormen van de eerste 2002 Hommage zou haast per definitie een verslechtering betekenen. Met de tweede Hommage-versie wil BMW vooral nog eens extra verwijzen naar de race-successen van de originele 2002. En de nadruk leggen op het feit dat die destijds, in 1973, de eerste Europese, in serie geproduceerde auto met turbomotor was.

Wat is er nieuw aan de BMW 2002 Hommage II?

Allereerst natuurlijk die kleur: oranje met zwart (het wordt nog eens wat met dat oranje). Dat was ook de kleurstelling van diverse race-2002’s die decennia geleden veel successen boekten op internationale circuits. Verder hoort daar natuurlijk een verse set wielen bij, in dit geval in twee kleuren uitgevoerd. Een beetje race-auto rijdt niet rond zonder sponsorstickers, dus ook daar kreeg de BMW 2002 Hommage II er een fors aantal van opgeplakt.

Hoewel het gezellig-Teutoonse lettertype doet vermoeden dat het om een biermerk of zo gaat (‘slijter, doe mij één kratje Turbomeister!’), of om een niet weg te krijgen kruidenbittertje, is ook dit uiteraard weer een verwijzing naar de turbomotor van zowel de originele als deze herschapen 2002. Voor het geval je het even vergeten mocht zijn: onderhuids is de BMW 2002 Hommage II ‘gewoon’ een M2.

Zeg dat er ook een productieversie komt!

Helaas. Hoe graag we het ook zouden willen, dit soort auto’s is er puur voor de show. BMW wil er alleen maar mee laten zien dat ze hun historie koesteren. En dat ze, alle elektrieke inspanningen ten spijt, het woord rijplezier nog altijd hoog in het vaandel hebben staan. Nou, dat is gelukt. Alweer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)