Boem, daar is ie: de Lamborghini Centenario Roadster! Bij de onthulling van zijn dichte broertje was al verteld dat er ook een open versie zou komen, en je kent Italianen hè: zo betrouwbaar als een Zwitserse bankkluis vol Zwitserse uurwerken. En dus hebben ze woord gehouden, en presenteren op het Concours d’Elegance (ja, wij weten ook wel dat je dat met allemaal accenten op de ‘e’s spelt, maar Amerikanen doen wel graag of ze Frans spreken, maar niet aan andere accenten dan een Texaans en/of New-Yorks accent. Dus.) van Pebble Beach deze immens begeerlijke Roadster.

Ik wil ‘m hebben, die Lamborghini Centenario Roadster!

Dat kun je nou wel willen, maar dat gaat mooi niet door. Alle twintig exemplaren die gebouwd worden, zijn al verkocht. Net als bij de Coupé het geval was. De prijs is dan ook redelijk hypothetisch, maar het schijnt dat in ieder geval 20 mensen op deze wereld zo’n 2 miljoen euro lichter zijn. Plus wat belastingen hier en daar. Al kun je er donder op zeggen dat ze dat bedrag er bij een eventuele verkoop dubbel en dwars weer uithalen. Afschrijving kun je bij dit soort edities immers rustig beschouwen als bijschrijving.

Rijdt dat een beetje door, zo’n Lamborghini Centenario Roadster?

Dat mag je wel zeggen. Wij hebben zijn dichte kompaan ooit gereden, en dat was een redelijk zinsbegoochelende ervaring. Ga maar na: een 770 pk sterke 6,5-liter V12 die je in 2,9 gillende seconden naar 100 km/u afschiet en niet stopt voordat de wind je met een snelheid van 350 km/u van je scalp probeert te beroven. Het zal een ervaring zijn die je niet licht vergeet. Zeker omdat dat oorverpletterende V12-geluid in zo’n Roadster nog wat meer mogelijkheden heeft je voorgoed doof te maken. Maar ach: als dat geluid dan het laatste is dat je ooit hebt gehoord…

Het is trouwens opvallend dat de Centenario Roadster er een stuk rustiger uitziet dan de Coupé. Toegegeven, misschien is ‘rustig’ bij een auto als deze een tikje ongelukkig woord. Maar waar de Coupé er met al zijn oranje accenten uitzag alsof hij gespoten was door een kleurenblinde seriemoordenaar, oogt de Roadster een stuk eh… eleganter.

Zoals je wellicht nog weet, is Centenario Italiaans voor ‘eeuwfeest’ en is de auto bedoeld om de 100ste verjaardag van oprichter Ferruccio Lamborghini luister bij te zetten. Niet dat hij dat kan meemaken, hij overleed namelijk in 1993. Maar één ding weten we zeker: hij zou trots zijn geweest.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)