Beetje gek, wel. Dan heb je dus een Aston Martin Vanquish laten bewerken door designhuis Zagato. Da’s mooi, want heel erg traditie en zo, omdat je al sinds 1960 met die jongens samenwerkt. Een prachtauto is het. Nu is een van dé stylingkenmerken van Zagato al tijden het dak met double bubble, twee uitsparingen die ruimte moeten creëren voor helmen. En wat doe je dan? Haal je dat dak eraf! Nou moe. Gelukkig is de Aston Martin Vanquish Zagato Volante er nauwelijks minder fraai op geworden.

Hoe zit dat met die Aston Martin Vanquish Zagato Volante?

Nou, het lijkt wel alsof er sprake is van een nieuw trendje. Op het Concours d’Élégance van Villa d’Este presenteer je een model, en een paar maanden later, op een soortgelijk evenement in Pebble Beach laat je een variant zien. BMW deed het met de 2002 Hommage, en Aston Martin doet nu min of meer hetzelfde. De Aston Martin Vanquish Zagato Volante is bedoeld om de samenwerking tussen Zagato en Aston Martin te vieren. Er zullen er, net als van zijn dichte zielsverwant, 99 gebouwd worden. En dit is de eerste.

De Volante krijgt zijn power uiteraard van een V12, en wel de 600 pk zesliter (eigenlijk 5,9 liter, want 5.935 cc. Maar goed, creatief afronden, heet dat) die ook in de reguliere Vanquish ligt. Níet de nieuwe V12 uit de DB11 dus. Hij kreeg er voor de gelegenheid wel wat pk’s bij. Waar die stumper van een Vanquish het moet stellen met 573 pk, heeft Zagato Volante er een mooi afgeronde 600 ter beschikking. Dat betekent een 0-100 km/u-sprintje in 3,7 seconden en een top die je hoofd echt niet leuk meer vindt.

Het is een beeldschone auto, als je het ons vraagt. Door het zwarte koolstofvezel onderaan, lijkt het wel alsof hij vanuit carbon verrezen is. De belijning is relatief (heel relatief) simpel, zonder al veel overbodige opsmuk. En wie van de mooie details is, kan al helemaal zijn hart ophalen. Neem nou die subtiele gestileerde ‘Z’s bij de achterlichten. Eén groot feest voor je ogen. Wij willen ‘m. Nu.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)