Oeps, dit mochten we nog niet zien: de nieuwe McLaren 720S. Of juist wel: autofabrikanten lekken graag ‘per ongeluk’ foto’s om voor meer reuring te zorgen.

Hoe dan ook, dit is de eerste foto van de McLaren 720S. Het gevleugelde oranje beest vervangt de 650S en de 675LT. De naam leert ons dat de nieuwste McLaren 720 bhp krijgt. In Nederlandse edele dieren is dat 730 pk. Of in nog simpelere taal: kneiterveel power.

Het vermogen komt van een nieuwe 4,0-liter V8 met twee turbo’s. De achtcilinder plaatst McLaren in een volledig koolstofvezel badkuip. Van 0 naar 200 (ja, tweehonderd) doet de McLaren 720S in 7,8 seconden. Dat is een halve seconde sneller dan de Ferrari 488 GTB. En slechts een halve seconde langzamer dan de Bugatti Veyron.

Op het instrumentarium heeft McLaren flink zijn best gedaan. De digitale teller klapt in zodat je enkel de essentiële informatie ziet. Geen afleiding op het circuit. Alle informatie en meer foto’s komen volgende week naar een beeldscherm bij jou in de buurt. Dan weten we ook hoe zijn neusje eruit ziet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)