Afgelopen weekend was de McLaren P1 LM een van de auto’s die tijdens het Goodwood Festival of Speed hun wereldpremière beleefden, en de snelheidstovenaars uit Woking lieten het moment niet onopgemerkt voorbijgaan. De gestoorde LM mag zich voortaan de snelste straat-legale auto noemen op de beroemde heuvelklim voor de villa van Lord March, met een tijd van 47,07 seconden – dik twee tellen sneller dan de vorige recordhouder, de Nissan GT-R Nismo, die het kunstje in 2014 in 49,27 seconden klaarde.

Verrassend? Niet echt: de P1 LM sleurt 1.000 pk uit z’n twin-turbo V8 en elektromotoren en heeft daarnaast door uitvoerig aangepaste aerodynamica nog eens 40 procent meer downforce dan de P1 GTR. Dit alles, niet te vergeten, gewoon met nummerplaten op z’n bumpers. Ook niet onbelangrijk: de auto werd bestuurd door Kenny Brack, voormalig Indy 500-winnaar. Hij knalde met een snelheid van bijna 220 km/u over de finish.

Oké, de recordpoging van de P1 LM kwam niet in de buurt van Nick Heidfelds bovennatuurlijk snelle klim van 41,6 seconden in de McLaren MP4/13, maar voor een straatauto was dit geen slechte vertoning, toch? Kijk snel de video en voel je even heel nietig.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)