Als je ergens een kleine staatsschuld van een bescheiden land voor neertelt, wil je toch wel weten hoe het ding eruit ziet. Dus prospecten voor gelimiteerde auto’s als een McLaren Speedtail of een Aston Martin Valkyrie mogen dikwijls even komen gluren in de fabriek of krijgen al foto’s te zien voordat het gewone volk dat mag. Als de autofabrikant vervolgens verzoekt geen foto’s te delen, zit er altijd ééntje tussen die daar maling aan heeft.

Ditmaal is het ondernemer Manny Khoshbin. Hij bestelde een McLaren Speedtail om onder meer zijn Pagani Huayra, Bugatti Veyron, Mercedes-AMG One, McLaren P1 en 911 GT3 RS gezelschap te houden in de garage. En vandaag, enkele uren voordat de McLaren Speedtail uit zijn embargo barst, zet hij de foto’s van zijn configuratie online. Hij is één van de gelukkige 106 eigenaren.

De vorm schreeuwt aerodynamica. De langgerekte druppelvorm geeft de McLaren Speedtail een topsnelheid van bijna 400 km/u en de totale lengte is volgens Manny 5,2 meter lang. De dichte velgen zie je onder meer op zoutvlakte-racers en in de Formule E – en zijn ongetwijfeld op de eerste plek gemonteerd voor prestaties, maar dragen bij aan een retro-futuristische uitstraling. Als Rosie erin zou passen, zouden The Jetsons ‘m ook bestellen.

Verwacht van de McLaren Speedtail geen Nürburgring-ronderecords. McLaren noemt het een hyper-GT. Je moet er met elk gemak vanaf hier naar Zuid-Italië kunnen rijden met enorm hoge snelheden – én twee passagiers. Vandaag verwachten we meer informatie wanneer McLaren de boel officieel onthuld.

McLaren Speedtail lekt op Instagram

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie