Het gehuil van een nog kwadere V12 vult al enige tijd de bossen rond de Nürburgring. De ultieme Aventador, de Lamborghini Aventador SVJ, is onderweg en wordt druk getest. De uitzwaaiversie is al meermaals gespot in een camouflage-wrap, maar niemand zag nog een afbeelding van het definitieve product. Tot nu. Misschien.

Instagrammer Whitesse zette deze afbeelding online van een Lamborghini Aventador SVJ Roadster. Whitesse bezit al een Bugatti Veyron Vitesse L’Orque Blanc, een Koenigsegg Agera RS1 en een Regera Ghost is onderweg. Dat de man genoeg poen heeft om een Lamborghini Aventador SVJ te kopen, staat buiten kijf.

Kijken we hier dan naar een echte afbeelding? Vaak zijn dit soort exclusieve supercars al uitverkocht voordat ze onthuld worden. Dat de liefhebber van wit-met-blauwe auto’s zijn Lamborghini Aventador SVJ Roadster al mocht samenstellen en een afbeelding meekreeg, is niet volledig ondenkbaar.

Anderzijds zou Lamborghini niet zo slordig omgaan met een topgeheime afbeelding. Het kan dus ook een knappe Photoshop-afbeelding zijn. Het geeft sowieso een goede indruk van de Lamborghini Aventador SVJ; de zeer kenmerkende achterspoiler komt overeen met de gespotte prototypes. Ook de twee brievenbusjes voorop zijn aanwezig.

Waarom Lamborghini Aventador SV Jota?

De naam is nog niet definitief – het Performante-label slingert ook nog ergens rond bij Lamborghini. De ‘J’ in SVJ staat voor Jota. Die naam is een hommage aan de Miura SV Jota en de Diablo SE Jota. Een spionagefotograaf beweert zelfs de letters SVJ in de toerenteller te hebben gezien.

Specificaties van de Lamborghini Aventador SVJ?

Lastig te zeggen. De vorige Aventador SV had 750 pk en de huidige Aventador S heeft er al 740. Het vermogen van de 6,5-liter V12 zou dus zomaar richting de 800 pk kunnen gaan. Een flinke klap meer dus dan de Huracán Performante met 640 pk. Dat Lambo met de Aventador SVJ het Nürburgring-record gaat herclaimen van de 911 GT2 RS met 700 pk, is een makkelijke gok.

Volgens Whitesse komt de coupé halverwege 2019 en de roadster in de lente van 2020. Volgens de uploader is het direct de laatste atmosferische V12 die Lambo gaat bouwen. Al zijn de meningen daarover verdeeld.

De Instagram-post

A post shared by Whitesse (@whitesse) on

Advertentie

Reacties

  • yasuo heeft op 23 september 2019 geschreven:

    can i buy it
    i well give u 5.000.000$
    for that car

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie