Dat Bentley een SUV zou gaan bouwen, werd al heel lang gefluisterd, en vorige maand dan eindelijk bevestigd. TopGear had een gesprek met CEO Wolfgang Durheimer, waaruit bleek dat het apparaat op dit moment volop in ontwikkeling is, en in 2014 op de markt verwacht wordt.

De basis van de ultraluxe offroader mag geen verrassing zijn: het zogenoemde MLB-platform, waarop ook de Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne en Audi Q7 staan, krijgt er een extra leven bij. Durheimer was voorheen het hoofd van research & development bij Porsche en overzag de ontwikkeling van de Cayenne, die voor zo’n grote jongen uitzonderlijk goed rijdt. Dat schept verwachtingen voor de Bentley.

Het schijnt dat de vorm van de auto meer weg zal hebben van een crossover – een shooting brake-achtige – en dat ie aangedreven zal worden door de 6,0-liter, 630 pk sterke W12 uit de afgebeelde Continental Supersports. Tevens zou een versie van Audi’s 6,0-liter V12 TDI zijn weg naar de Bentley SUV vinden. Die motor is in de kolossale Q7 goed voor 500 pk, 1.000 (!) Nm en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 5,5 seconden.

Een kleine kanttekening: de grote opperhoofden van de VW-groep moeten de opgehoogde Bentley nog officieel goedkeuren, maar iedereen verwacht dat er zeer spoedig groen licht zal zijn. We weten nog niet of wij ernaar uitkijken, maar we gokken dat dat zeker wel geldt voor een aantal mensen die regelmatig een balletje trappen.

Reacties