Het mag dan (tot voor kort) de snelste SUV ter wereld zijn, de Bentayga Speed was niet snel genoeg om Mansory voor te blijven. Ze vatten de Bentley bij de kladden om hun eigen draai aan de twaalfcilinder te geven. Het eindresultaat is het belachelijk uitziende ding dat je hierboven ziet.

Mansory zegt dat dit een ‘complete voertuigconversie’ is, met een koolstofvezel widebodykit, nieuwe dagrijverlichting, een motorkap van koolstofvezel, een grille van hetzelfde spul, een gigantische dakspoiler, een bijzondere toevoeging achter de zijruiten en een nieuwe diffuser.

Alles is van koolstofvezel

Er zijn ook dakrails van koolstofvezel, spiegels van koolstofvezel en veel luchtinlaten van koolstofvezel. We zouden de styling diplomatiek omschrijven als ‘druk’. Er zijn gigantische 23-inch wielen (met 24-inchers als optie verkrijgbaar) en ook hangt er een nieuwe sportuitlaat onder de Mansory Bentley Bentayga Speed.

Oh, en de W12 krijgt nieuwe turbo’s en een ECU-update om zijn vermogen te verhogen tot 900 pk en het koppel tot 1.250 Nm. Daar hoor je ons dan niet over klagen. Het resultaat is een tijd van 0 naar 100 km/u van 3,5 seconden en een stijging van de topsnelheid naar 323 km/u.

Vanbinnen is de Mansory Bentley Bentayga Speed blauw, heel blauw

Het interieur is ook niet ontsnapt aan de Mansory-behandeling en ziet er nu uit als een gender reveal-partijtje. Mansory combineert babyblauw gewatteerd leer met veel meer koolstofvezel en een stevig nieuw stuur. Beter trek je je schoenen uit voordat je instapt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)