Als je nog een kromme blauwe achterklep, een roestige gele motorkap of een ingeslagen koplamp zoekt van een oude Mercedes S-klasse, dan heb je geluk. Voor goede onderdelen hoef je bij deze W126-generatie S-klasses niet te zijn, zo lijkt het. Ze staan al heel wat jaren weg te kwijnen in een haven. In totaal zou het gaan om zo’n 40 voertuigen, waarvan een groot deel van Mercedes.

De roestige verzameling staat in Binhai, het havengebied van de Chinese plaats Tianjin. Ze werden ooit geïmporteerd om daar te verkopen, maar de douane besloot dat ze illegaal waren en de lading auto’s werd in beslag genomen. Waarschijnlijk staan de auto’s er al sinds ze nieuw zijn – en ze staan er dus waarschijnlijk al meer dan 30 jaar.

Fotograaf Dam meldt aan TopGear dat niet duidelijk is of de auto’s er nu nog staan. De bovenstaande foto’s werden in 2018 genomen. Als je kijkt hoe lang ze er toen al stonden, is het niet ondenkbaar dat ze er nog staan. Naast de Mercedes S-klasse (W126) staan er auto’s van Cadillac, Lincoln, Nissan en Toyota. Ook staan er BMW 7-series van de E23-generatie tussen.

Reacties

  • Beckers heeft op 9 augustus 2022 geschreven:

    Winter banden in zomer is niet goed zoals ook al alweer banden

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear