Het is een vorm van ramptoerisme, en toch wil je het zien. De kerel achter het YouTube-kanaal M539 Restorations kreeg een belletje uit Spanje of hij een dagje poepbacteriën wilde komen snuiven. In de Spaanse stad Tarragona sloot een BMW-dealer jaren terug zijn deuren en sindsdien staan de auto’s onaangeroerd in de loods. Volgens de filmer staan ze soms wel al 30 jaar stil op dezelfde plek. In de uitgebreide video neemt hij je mee door de verzameling achtergelaten BMW’s, Alfa’s, Lancia’s, NSU’s en Jeeps.

De verlaten BMW-dealer is een fijne tijdcapsule. Zo staat er nog een gigantisch bord met BMW-specifiek gereedschap van vroeger, en iets dat op een oude PacMan-machine lijkt. Wat het is? Een uitleescomputer voor auto’s uit de jaren negentig. De verzameling BMW’s loopt uiteen wat betreft toestand en leeftijd. Zo staat er bijvoorbeeld een vijfde generatie 3-serie (E90) in het pand die niet ouder kan zijn dan zeventien jaar, maar waarschijnlijk nog wel iets minder lang stilstaat. Ook staat er bijvoorbeeld een BMW M5 E28 (50:00) die er al sinds 2000 staat.

Verderop in de video (45:00) komt de filmer de meest ondergekakte BMW 5-serie ter wereld tegen. Deze auto kwam in de loods terecht vanwege een probleem met de uitlaat, maar werd nooit gerepareerd. Er staat nog een oude 7-serie voor geparkeerd, die ook een vogelcoating kreeg. Een ruimte verderop staan nog een aantal auto’s kak te verzamelen. Het grootste deel van de auto’s wordt binnenkort verkocht door Euro Bimmer Stock, dus mocht je nog een emmertje sop en heel lange handschoenen paraat hebben…

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie