Een nieuwe dag, een nieuwe elektrische SUV. De Mercedes EQB is voor gezinnen een waardevolle aanvulling op het aanbod, want het is een volwaardige zevenzitter. Tot nu toe was de Tesla Model X de enige elektrische zevenzitter op de markt. De nieuwkomer volgt dezelfde lijn als de EQA en de EQC: ongeveer hetzelfde ontwerp als de brandstofversie, maar dan met een dichte grille en wat andere EV-elementen. En de sleutel is koperkleurig.

Een elektrische auto met zeven zitplaatsen

Het interieur is in grote lijnen gelijk aan dat van de brandstofdrinkende GLB. Dat houdt in dat de achterste zitrij geschikt is voor mensen die niet veel langer zijn dan 1,65 meter. Wie de achterste zitrij weglaat bij het samenstellen, kan met neergeklapte achterbank tot wel 1.710 liter spullen kwijt. Met een neergeklapte derde zitrij is het zo’n 100 liter minder. De achterste zitrij is naar voren en naar achteren te schuiven om de bagageruimte tot wel 190 liter groter te maken.

Specificaties Mercedes EQB

Voor de Mercedes EQB bedacht het merk verschillende configuraties met uiteenlopende vermogens en voor- of vierwielaandrijving. De eerste versies bieden een accu van 66 kWh en later komt er een versie met een grotere actieradius. Het maximale vermogen is 272 pk. Verdere specificaties noemt Mercedes nog niet, maar waarschijnlijk komt er ook een EQB 250 met 190 pk, net als bij de EQA. De versie met 272 pk luistert naar de naam EQB 350, heeft vierwielaandrijving en een actieradius van 419 kilometer.

Wanneer komt de Mercedes EQB?

Mercedes’ elektrische zevenzitter komt tegen het einde van dit jaar naar de Nederlandse dealers. Mercedes koos de fabriek in Hongarije om de auto in elkaar te sleutelen. Een prijs is nog niet bekend, maar verwacht dat de prijzen van de EQB net iets hoger zullen zijn dan die van de EQA, dus een stukje boven de 50.000 euro voor de instapper. Het elektrische aanbod van Mercedes bestaat nu uit de EQA, EQB, EQC, EQV en EQS.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie