Nee, dit is geen G-klasse met een vergulde asbak. We besparen je de rest van onze rokersgrappen. Dit keer gaat Mercedes zelf aan de haal met de grote broer van de Suzuki Jimny en krijgt het hulp van Cigarette Racing. Samen komen ze op de Mercedes G-klasse Cigarette Edition. Het is de twaalfde editie van de samenwerking tussen Mercedes en het raceteam. De introductie vond plaats op de Miami International Boat Show. Inderdaad, een plek waar de doelgroep van de hoge Mercedes zich begeeft, maar het is geen autobeurs, toch? Daarom neemt de G-klasse zijn nieuwe broer mee: de 59’ Tirranna AMG Edition.

Dat is me een bootje wel

De bijna achttien meter lange raceboot bestaat voor het grootste deel uit koolstofvezel. Zes (!) 4,6-liter V8-buitenboordmotoren, die elk een vermogen leveren van 450 pk, hangen achterop de 59’ Tirranna AMG Edition. De topsnelheid gaat richting de 130 kilometer per uur. Daarbij heb je een douche, een goed uitgeruste keuken en een kingsize bed. Ook kun je al je 25 vrienden uitnodigen om over de golven te scheren. Je hebt dan wel zes G-klasses nodig om iedereen naar de haven te vervoeren.

Genoeg over watersport, terug naar de Mercedes G-Klasse Cigarette Edition. Onder de motorkap ligt de bekende 4,0-liter V8-biturbomotor die 585 pk naar alle wielen stuurt. De G-klasse staat op 22-inch AMG-wielen met goudkleurige accenten. Het interieur is afgestemd op dat van het racebootje. Zo kom je veelvuldig het Cigarette-opschrift tegen, bijvoorbeeld in de vloermatten of in de handgrepen.

Wat deze luxespeeltjes moeten opleveren, willen Mercedes en Cigarette Racing Team niet zeggen, maar volgens Power and Motor Yacht betaal je voor de boot zo’n drie miljoen euro. De prijs van de Mercedes G-Klasse Cigarette Edition is ook niet bekend, maar met een vanafprijs van 232.995 euro voor de normale G 63, kun je ervan uitgaan dat alleen succesvolle zakenlui en voetballers in staat zijn om hem te kopen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)