Eén miljoen euro. Dat zijn serieuze knaken voor een Mercedes G-klasse. Zie je al waarom deze zwarte SUV zoveel moet opbrengen? De verhoudingen kloppen niet helemaal, is het goede antwoord. Dat komt omdat deze Mercedes G-klasse in Duitsland met 50 centimeter verlengd is. Dat niet alleen: de auto is gepantserd op niveau VR7. Dat betekent dat zelfs een handgranaat geen probleem is voor deze Mercedes-AMG.

De Duitse exportprijs is 980.000 euro, een beetje afhankelijk van je wensen en eisen. Je zou bijvoorbeeld een wandje kunnen laten zetten tussen de bestuurder en de achterpassagiers, je kunt een computer laten inbouwen, betere audio of zaken als sirenes, zwaailichten en een rooksysteem laten monteren. De Nederlandse fiscus komt op het moment dat de auto de grens over komt nog even innen, dus dan zit je wel ruim over de 1 miljoen euro.

In de basis is deze Mercedes G-klasse van 1 miljoen euro een AMG G 63. Voorin ligt dus de 4,0-liter biturbo uit de AMG GT R, met 585 pk en 850 Nm. Ooit goed voor 0 naar 100 in 4,5 seconden en een begrensde top van 220 km/u, of 240 km/u als je het lief vraagt (en betaalt). Wat de nieuwe prestaties zijn, is niet bekend. Het zal in ieder geval niet extreem langzaam zijn allemaal – en anders kun je altijd nog langs bij bijvoorbeeld Renntech.

Reacties

  • Trixie heeft op 9 januari 2021 geschreven:

    Voor zoveel geld hadden ze er ook wel fatsoenlijke wielen op kunnen zetten, deze lijken op wieldoppen van de Action. Maar ja: geld en smaak zijn geen synoniemen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)