De Mercedes GLB Concept staat vast nog vers in je geheugen. Het stoere studiemodel ontdoet zich nu van zijn kloeke wielen, verstralers en dakrek om zijn productieklare naaktheid te tonen. Jammer – maar niets wat je niet zelf kunt laten regelen.

Wat maakt de nieuwe Mercedes GLB bijzonder?

Mercedes noemt het een compacte SUV (of crossover, wat jij wilt), maar levert de GLB met zeven zitplaatsen. Mensen met een lengte tot 1,68 meter kunnen comfortabel zitten op de derde zitrij. Klap de achterste zitrijen plat, en je wordt beloond met bijna 1.800 liter bagageruimte. Niet verkeerd.

De Mercedes GLB gebruikt een vergroot onderstel van de A-klasse en B-klasse. Ook delen van het interieur kun je herkennen, zoals het MBUX-infotainmentsysteem met een spraakassistent en twee schermen. Zwijg je liever, dan bedien je het systeem met twee kleine touchpads op het stuur of een laptop-achtige trackpad in de middenconsole.

Specificaties Mercedes GLB

Wat betreft motoren kijk je naar dezelfde techniek als bij andere compacte Mercs: allemaal viercilinders. De GLB 200 heeft een 1,3-liter benzinemotor met 165 pk en een zeventraps automaat. De GLB 250 doet het met een 2,0-liter met 227 pk en een achttraps. Daarnaast zijn er twee diesels; beide meten 2,0 liter.

Vierwielaandrijving is een optie, maar alleen voor de dieselversies. In Eco- en Comfort-modi stuurt de GLB 20 procent van het vermogen naar de achterwielen en in Sport is dat 30 procent. Bij Offroad verdeelt het systeem de krachten 50/50 over de voor- en achterkant.

Offroad-pakket voor de Mercedes GLB

Een offroad-pakket geeft je een afdalingsassistent, extra informatie op de displays en een speciale modus voor de led-koplampen. Daarbij krijg je de meeste veiligheids- en rij-assistenten als in andere nieuwe Mercedi.

Nog niet verleid? Luister dan even naar de woorden van Mercedes. Zij noemen de Mercedes GLB ‘gespierd en sensueel gelijnd’, met een interieur dat ‘robuustheid, kracht en een bepaalde funfactor’ uitstraalt. Eens? Misschien toch even kijken waar je zo’n setje verstralers en offroad-wielen kunt regelen…

Prijzen en een introductiedatum volgen later.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)