Dit is de geconceptificeerde versie van een auto die je snel kunt kopen, waarschijnlijk. Voor de gelegenheid plaatste Mercedes lampen op het dak en extra grijpgrage banden met ingekleurde letters. Dit is precies zoals wij ‘m zouden willen. Niets meer aan doen, dus. De productieversie van de Mercedes GLB Concept nestelt zich – heel verrassend – tussen de GLA en de GLC in het modellengamma.

De Mercedes GLB Concept is een van de vele auto’s die het platform deelt met de A-klasse. Volgens het merk legt de GLB de nadruk op ‘ruimtelijkheid en robuustheid’ en niet op ‘progressief rijplezier’ of ‘coupé-achtige lijnen’. Daar is de GLA voor. De vreemde mix tussen knuffelbaarheid en stoerheid doet ons denken aan de Dacia Duster – en dat is een compliment.

In tegenstelling tot bij zijn platformgenoten kun je zeven mensen kwijt in deze Mercedes GLB Concept. De middelste zitrij laat zich 50 millimeter naar achteren of 90 millimeter naar voren schuiven om achterin ruimte te maken of te decimeren.

Het dashboard herken je uit de A- en B-klasse. Dat betekent ook dat je vrolijk kunt babbelen met de GLB door ‘hé Mercedes’ te roepen. In het studiemodel ligt een 2,0-liter turbomotor met 225 pk. Verwacht deze motor ook in de productieversie, samen met nog wat andere benzine- en dieseltorretjes.

Wanneer komt de Mercedes GLB?

De GLA werd in 2013 getoond als concept op de motorshow van Shanghai en de productieversie kwam enkele maanden later. Hij werd al in 2014 geleverd. De Mercedes GLB Concept is zojuist onthuld in Shanghai. Met een beetje geluk zien we dit jaar in september de definitieve versie. Dan zul je ongeveer in maart 2020 kunnen instappen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)