Je zakken vullen? Breng dan een grote, opulente SUV uit. Neem voorbeeld aan Rolls-Royce met de Cullinan, Lamborghini met de Urus of aan Bentley met de Bentayga. Dat zijn heus geen passie-projecten. Nu heeft Mercedes natuurlijk de nieuwe G-klasse – maar daar kun je geen zonsverduistering mee simuleren.

Dat moet dus groter. Geruchten gaan al langer over een Maybach-uitvoering van de volgende generatie GLS. Geruchten waar Mercedes ook weinig moeite voor doet om te ontkennen. Deze kolos zou de Mercedes-Maybach GLS 600 gaan heten en GLS 680 in China. Voorin zou een forse 6,0-liter V12 moeten liggen met meer dan 500 pk.

En, komt de Mercedes-Maybach GLS 600?

Laat Daimler AG nou net de namen GLS 600, GLS 680 én S 680 geregistreerd hebben. De Mercedes-Maybach S 680 was al bekend. In wezen is dat niets meer dan een S 600, maar dan voor de Chinese markt. De acht in de naam werd toegevoegd omdat het een geluksgetal is, geassocieerd met rijkdom en geld.

Hoe ziet zo’n Mercedes-Maybach GLS 600 eruit?

Denk aan de Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, maar dan zonder kontje. Of met, voor de Chinese markt. De volgende generatie GLS komt waarschijnlijk in november mee naar de LA Auto Show.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)