Even afhankelijk van of je de G 650 Landaulet ziet als uit de hand gelopen pick-up, of toch als een SUV, kijk je hier naar de eerste SUV van Maybach: de Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Alleen al om de naam kun je niet heen, laat staan om de Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury zelf. En dan is er nog het gepraat over ‘sensuele puurheid’, ‘atletische uitstraling’ en ‘gebalanceerde proporties’. Je mag zelf oordelen of Maybach die uitspraken waarmaakt, als is het wel fout als je ‘ja’ zegt. ‘Ons concept combineert het DNA van een SUV met dat van een sedan om een ultra-moderne SUV te maken’, zegt Gorden Wagener, designbaas bij Daimler. Vanwaar deze keuze? China, uiteraard. Daar zijn ze verzot op SUV’s en tegelijkertijd ook op sedans. Als je je ogen samenknijpt, zie je een CLA op stelten.

Hoe groot is ie?

Het is een flinke jongen. De wielbasis is langer dan die van een verlengde Range Rover en de Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury is breder dan, eh, een huis. Alles om vanbinnen zoveel mogelijk ruimte te creëren.

Theeleuten

De Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury is gemaakt om in combinatie met chauffeur te gebruiken. Achterin vind je de stoelen van een Maybach S-klasse, maar dan uitgebreider instelbaar. De SUV trakteert je op massages, luchtverfrissers, sfeerverlichting en rustgevende geluiden.
De auto komt zelfs met een eigen theepot met diverse smaken. Volgens Maybach speelt thee een belangrijke rol bij het in balans brengen van lichaam en ziel. En sommige mensen houden nou eenmaal heel erg van thee. Zorg wel dat je chauffeur niet te hard over de drempels dendert. Thee is heet, en zo.

De aandrijving

De Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury is volledig elektrisch. Vier elektromotoren produceren 750 pk. De actieradius is zo’n 500 kilometer, al is dat nog volgens de verouderde NEDC-norm. De topsnelheid is 250 km/u, maar wat maakt dat uit als je achterin zit.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie