Leuk geld verdienen als automerk? Dan moet je niet méér auto’s gaan maken, maar minder. Poenige kopers zijn gek op limited editions, vraag dat maar aan Ferrari. Maybach, de luxetak van Mercedes, draait nu warm om zelf ook nieuwe gelimiteerde uitvoeringen uit te brengen. De Mercedes-Maybach S-klasse Haute Voiture is een voorproefje van de eerste speciale uitvoering.

Volgens het merk is de Mercedes-Maybach S-klasse Haute Voiture die je hier ziet, heel dichtbij de productie. Het is nog niet duidelijk hoeveel exemplaren Maybach van deze opvallende uitvoering wil bouwen als hij volgend jaar in productie gaat. Volgens het merk is de Haute Voiture het ‘hoogtepunt van verfijnde luxe’. Wij kunnen vooral het woordgrapje Haute Voiture waarderen.

De opvallende S-klasse is vanbuiten uitgevoerd in de kleuren ‘nautisch blauw’ en ‘glinsterende roos’. Ook de wielen zijn donkerblauw. Maybach trekt de kleuren binnen door roségouden accenten, en blauw met ‘kristalwit’ nappaleer. De deurbekleding lijkt iets op dat je naar de zondagsbrunch aantrekt en de kleuren trekt Mercedes ook door in het infotainmentsysteem. Het kussentje is trouwens van nep-bont.

Over de motorisering van de Mercedes-Maybach S-klasse Haute Voiture is nog niets bekend, maar van het hoogtepunt van verfijnde luxe verwachten we eigenlijk niets anders dan een volbloed V12. Wat de Maybach moet gaan kosten, is ook nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)