We zijn wel het nodige gewend aan fraai taalgebruik in persberichten. Mercedes meldt nu dat de M-klasse meticuleus gefacelift is en dat is ongeveer hetzelfde als ‘we hebben er wat aan veranderd, maar je kunt het niet zien.’ Kortom, net als bij andere facelifts uit het recente verleden moet je drie keer goed kijken.
 
Het front, dat andere automobilisten vooral hoog in hun achteruitkijkspiegel zien, dat is dus herzien. Andere bumper, grotere grille en gewijzigde koplampen moeten daar voor het verschil zorgen. Voor de achterkant zijn eveneens de gebruikelijke faceliftelementen van stal gehaald: iets gewijzigde bumper met geïntegreerde reflectorstrip en rookglazen lichtunits. Nou, nou, kosten noch moeite gespaard!
 
In het interieur is het al niet anders. Nieuwe kleurstellingen, andere materialen en ‘wow’ een vierspaaks stuurwiel van een nieuw ontwerp. Daar zullen de huidige M-klasse bezitters vanaf nu wakker van liggen. Pre-Safe en Neck-Pro zijn voortaan standaard. Nieuwe motoren? Nee, ook niet, gewoon het bestaande programma, maar door wat te klungelen aan de software zijn ze iets zuiniger geworden.

Reacties