Bedrijven die bij Mercedes een verhuiswagen bestellen, moeten wel duidelijk aangeven dat ze de inboedel willen verplaatsen, en niet het volledige huis. Want anders krijgen ze per ongeluk een Mercedes Arocs SLT 4463 AS 8×6. Deze omgebouwde vrachtwagen mag maar liefst 1 miljoen kilo trekken. Om je een duidelijk beeld te geven: dat is net zoveel als 2.673.796 exemplaren van De mooiste vis van de zee met een harde kaft. Als je die boeken allemaal zelf houdt, heb je de moraal van het verhaal niet begrepen.

De Arocs mag volgens de typegoedkeuring zoveel trekken, maar je zult de vrachtwagen niet snel in z’n eentje 1.000 ton zien trekken. Deze speciale Arocs SLT is bedoeld om in een treintje met andere vrachtwagens te gebruiken. Volgens Mercedes kan truck in polonaise een vracht van ver boven de 1 miljoen kilo trekken. Om je een duidelijk beeld te geven: dat is meer dan 2.673.796 exemplaren van De mooiste vis van de zee met een harde kaft.

De 15,6-liter zescilinder van de Mercedes produceert 625 pk en 3.000 Nm. De vrachtwagen heeft een bredere cabine dan normaal en kan blijkbaar zelfs door twee personen bestuurd worden voor langere werkzaamheden. Het zwaartransportbedrijf Viktor Baumann vervoert bijvoorbeeld loeizware warmtewisselaars en transformatoren. In de video hieronder zie je hoe zo’n treintje van vrachtwagens een warmtewisselaar een heuvel op sleurt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear