Ja, het is hem toch echt, de nieuwe Mini Cabrio. Dat zie je toch meteen?! Niet dan? Oké, Mini is nogal behoudend te werk gegaan qua uiterlijke wijzigingen, maar op technisch vlak zien we wel een aantal innovaties. Wat te denken van een Always-Open Timer?
 
Naast de toerenteller is een extra metertje geplaatst waarop je kunt aflezen hoe lang het dak al is opgevouwen in de achtersteven. Echt een ‘must have’ voor iedere cabriorijder. Nee, zonder gein, op zich wel grappig, maar wat heb je eraan? Mini heeft verder de rolbeugels afgezaagd en vervangen door actieve exemplaren. Het dak zakt voortaan dieper in de achtersteven en opent of sluit in slechts 15 seconden, en dat kan tot een snelheid van 30 km/u. Aan stouwruimte is er 125 liter beschikbaar. Met de kap open. In gesloten toestand kun je 170 liter aan bagage vervoeren. Maar, klap je vervolgens de rugleuning van de achterbank neer dan bedraagt de capaciteit liefst 660 liter.
 
De cabrio komt komend voorjaar als Cooper en Cooper S beschikbaar met respectievelijk 120 en 175 pk. De toppert snelt in 7,4 seconden naar de honderd en bereikt uiteindelijk een topsnelheid van 222 km/u. Dankzij de efficient dynamics-technieken van moederconcern BMW is de nieuwe Mini Cabrio gemiddeld zo’n 23 procent zuiniger dan zijn voorganger.

Reacties

Meer van TopGear