Tijd om erachter te komen of onderhoud aan een motor écht nodig is, of dat het een groot complot is van de kwaadaardige auto-industrie. Op de veilingwebsite van de Nederlandse overheid kun je nu een bod uitbrengen op een Mini Cooper S uit 2014. Behalve dat ie cosmetisch wat aandacht kan gebruiken, laat de teller een bijzondere melding zien.

Volgens de boordcomputer moest deze Mini 80.000 kilometer geleden een beurtje krijgen. De teller staat op 117.069 kilometer, dus het lijkt erop dat hij rond de 40.000 kilometer eigenlijk naar de garage had gemoeten. Zodra je bij Mini of BMW een beurt mist, gaat de teller oplopen met een minnetje te voor om je te laten zien hoe slecht je voor je auto zorgt.

Het kan overigens zijn dat er wel onderhoud is uitgevoerd, maar dat de onderhoudsteller niet gereset is. Maar met een teller die al op de minus 80.000 kilometer zit, zou dat betekenen dat er al bij minimaal twee beurtjes vergeten is om de meter te resetten. Zou de bestuurder echt al ruim 100.000 met dezelfde olie rijden? Als de olie als een softijsje uit het carter komt, dan weet je genoeg.

Durf jij een Mini Cooper S te kopen die al 80.000 kilometer geleden een beurtje moest?

Overigens geeft de Mini ook een datum aan van 2011, terwijl de auto uit 2014 komt. Tel daarbij de schade aan de buitenkant op, en ‘NAP geen oordeel’ vanwege import, en je moet wel erg dapper zijn om deze Mini als project aan te schaffen. Oh, en de APK is ook al eventjes verlopen. Dappere klussers mogen bieden bij Domeinen Roerende Zaken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)