Mini was onlangs al zo vriendelijk het doek van de nieuwe versie af te halen, en dan weet je dat het nooit lang kan duren voor de variaties onthuld worden. En jawel, de eerste is meteen een van de lekkerste: de John Cooper Works!

Het is weer een overheerlijk gooi- en smijtbommetje, die JCW. Net als de vorige (of liever 'huidige') Works is het één groot festival van luchtinlaten en spoilers, maar dan zonder dat hij er meteen uitziet alsof een argeloze Mini per ongeluk in de klauwen van de Halfords-specialisten terecht is gekomen. Nee, deze Cooper Works is lekker dik, stoer en agressief, helemaal zoals een top-Mini hoort te zijn.

Oh, voor de duidelijkheid: hij heet nog een Concept te zijn, maar je weet waar dat op neerkomt bij de BMW-groep: dit is 'm gewoon, met uitzondering van een paar minieme details die op een productie-auto domweg te duur zouden worden. Zo vrezen we het ergste voor die kleur: dat 'geschaafd aluminium' met rode accenten staat hem geweldig, maar kon nog wel eens een erg kostbare grap worden als je het echt zou willen hebben: het hele ding is met het handje geslepen waarna er een blanke (hè, wat discriminerend) transparante laklaag overheen is gespoten.

Het enige dat jij en wij verder écht willen weten (hoe veel pk? Hoe snel?) houdt Mini treiterig nog even voor zich, maar zal ongetwijfeld bekend worden als de John Cooper Works Concept officieel onthuld wordt, op de Detroit Motor Show begin januari. Medio 2014 kun je 'm dan in Nederland verwachten.

Reacties

Meer van TopGear