Doorgaans gaan we wel lekker op autofabrikanten die de spot met zichzelf drijven. We wachten nog op een botsautoversie van de Model S of een draaimolen met alleen maar Mustang Mach-E’s. Wat Mini doet met kritiek dat elektrische auto’s net speelgoedauto’s zijn? Ze presteren deze joekel van een RC-afstandsbediening waarmee je een Mini Cooper SE kunt opladen. Gevalletje ‘if you can’t beat them…’

Mini presenteerde de RC-oplader op de autoshow in Los Angeles. De gigantische controller is 2,7 meter hoog en werkt echt als lader. Het wiel op de afstandsbediening is een echt wiel van een Mini. Helaas kun je er niets mee besturen. Volgens Mini komen hierdoor ‘de ideeën van elektrische auto’s vandaag samen met elektrische RC-auto’s uit onze jeugd’.

Mini neemt de enorme RC-afstandsbediening op tournee langs verschillende Mini-dealers in Californië. Na zijn dienst wordt hij ‘verpakt in een gigantische kartonnen doos en op moeders zolder opgeborgen’. Daar komt hij waarschijnlijk naast een levensgrote Carrera-racebaan van Silverstone te liggen, denken we. Misschien.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie