Tja, wie herinnert zich nog Heintje Davids, een volkszangeres die meerdere keren afscheid nam en iedere weer terug op het podium verscheen. Dat gevoel krijgen we weer nu de Britse firma Wood and Picket heeft aangekondigd ter viering van 50 jaar Mini een eenmalige serie van de oorspronkelijk Mini te gaan bouwen.
 
Wat betreft onderdelen is dat geen probleem. De volledige carrosserie en de techniek zijn nieuw te koop, dus dan moet het voor een gespecialiseerde firma niet moeilijk zijn daar uiteindelijk een rijdende auto van te maken. In Engeland zijn er wat meer mogelijkheden een dergelijk vehikel een nieuwe kenteken te geven en dan staat de verkoop naar andere landen ook open.
 
De naam Mini mag natuurlijk niet worden gebruikt en daarom heet de auto officieel de Wood and Picket Margrave 50, maar een typeplaatje is door de eigenaar natuurlijk snel gewisseld. Bij deze eenmalige serie hoort een stevige prijs, de auto wordt immers volledig met de hand gebouwd en voorzien van een prachtig lederen interieur en wortelnotenhouten dashboard.
 
Er zouden er al zo’n tien stuks verkocht zijn voor een bedrag van 25.995 pond.

Reacties

Meer van TopGear