In het kielzog van BMW met haar EfficientDynamics wordt ook bij Mini constant gekeken naar het terugdringen van het brandstofverbruik en de milieubelasting. Voor dit jaar wordt een oud principe van stal gehaald: grotere motor met behoud van vermogen.
 
Dat behoeft enige uitleg. Als een grotere motor dezelfde prestaties moet leveren, hoeft die daar minder z’n best voor te doen en is dan zuiniger. Daarom dat de Mini One in plaats van een 1,4 nu een 1,6-liter krijgt die echter het vertrouwde vermogen van 75 pk levert.
 
Daarbij komen bekende elementen als de Start/Stop, schakelindicator en het terugwinnen van remenergie. Nieuw in het programma is een Mini One Cabrio waar de 1.6 motor 98 pk voortbrengt. De turbomotor in de Cooper S is onder handen genomen met meer vermogen en een lager verbruik als resultaat. Alle handgeschakelde Mini’s hebben 20 procent bijtelling.
 
En dan de prijzen, die beginnen vanaf maart bij 16.999 euro! En er kan bij Mini al cabrio worden gereden vanaf 23.495 euro. De opgewaardeerde Cooper S verlaat de dealer voor 28.880 euro.
Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie