Of een plan dapper of simpelweg dwaas is (of beide), zal pas blijken wanneer het is uitgevoerd. Bijvoorbeeld het idee om met een oude Golf 2 Diesel naar Indonesië te rijden. In maart begonnen Nick en Beernt vanuit Nederland aan de 40.000 kilometer lange reis. De bizarre roadtrip ging al door Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Estland, Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Oezbekistan, Turkmenistan, Iran, Pakistan, India, Nepal, Myanmar, Thailand en Laos. Het idee was om vanuit Singapore met een veerpont over te steken naar Indonesië. Maar zoals altijd zit het venijn in de staart. Wat blijkt nu: er vaart bijna niets tussen Singapore en Indonesië. De oversteek lijkt vrijwel onmogelijk; in ieder geval tegen redelijke prijzen. Dus de auto reed zo ver als ie moest rijden, maar het gemakkelijkste deel (stilstaan op een boot), lukt niet.

Wat is het plan nu?

Het duo had een slimme ingeving: laten we de Golf 2 op het binnenplein van de Indonesische ambassade zetten. Technisch gezien is dat immers ook Indonesië. Maar helaas mocht dat om veiligheidsredenen ook niet. Deze foto’s van de Golf zijn vóór de ambassade genomen. Een paar meter voor het doel, dus.

En wat gebeurt er nu met de auto?

Nick en Beernt lanceren woensdag een crownfunding-campagne om geld in te zamelen om ‘Eleanor’ terug naar Nederland te halen via Kuala Lumpur. Want dat is – zoals je kunt raden – niet heel goedkoop. En weer 40.000 kilometer terug rijden, daar hebben ze begrijpelijkerwijs niet veel zin in. Hierna vliegen ze naar Bali om een weekje écht vakantie te vieren.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie