In de jaren tachtig had je naast Rubiks Kubus ook zaken als haar dat veel kanten op ging, discomuziek, wijde broeken en de opkomst van de computer. En, natuurlijk, de hitserie Magnum P.I., over de snorrige privédetective met een Ferrari. Een van de beste dingen uit dit lijstje komt nu terug. Het Amerikaanse CBS gaat een nieuwe Magnum P.I. maken, en wel met een modern randje. De serie verwelkomt iPhones en Thomas Magnum – gespeeld door Jay Hernandez – is zijn snor verloren. Magnums medebewoner, Jonathan Quayle Higgins III, is veranderd in een vrouw. Verder is het een feest van herkenning. De hechte vriendengroep, de honden, achtervolgingen, stunts en zelfs de helikopter zijn weer van de partij. Magnum P.I. (Private Investigator) reed altijd rond in een rode Ferrari 308 en zelfs die zien we terug.

Is het verschil tussen een 308, 458 en 488 moeilijk te zien?

Thomas Magnum rijdt in ten minste twee Ferrari’s. Of eigenlijk drie. Naast de Ferrari 308 bezit hij in de trailer een 488 Spider. Zodra boefjes het vuur openen op de Italiaan, verandert de auto (uit angst, vermoedelijk) in een Ferrari 458 Spider. Een replica, zelfs. Logisch ook: een echte Ferrari slopen is wat kostbaar. En door een lelijke replica te vernietigen, wordt de wereld weer een stukje beter.

Waar ging het ook alweer over?

Voor wie de serie nooit gezien heeft, of voor wie het te lang geleden is; een kleine opfrisser. Thomas Sullivan Magnum – in de originele serie gespeeld door Tom Selleck – wordt na zijn tijd als Navy Seal in het Amerikaanse leger tijdens de Vietnam-oorlog, aangesteld als beveiliger voor de Amerikaanse auteur Robin Masters. Hij verblijft op het landgoed van Masters, lost zaken op die hem aangaan (of niet) en rijdt rond in een rode Ferrari 308 GTS. Justin Lin, producer van deeltjes 3, 4, 5 en 6 uit de Fast & Furious-reeks, regisseert de serie. We kunnen dus spectaculaire stunts en achtervolgingsscènes verwachten. Waar (en of) we in Nederland de nieuwe Magnum P.I. ook kunnen zien, is onbekend.

Trailer Magnum P.I. 2018

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear