Novitec kennen we vooral van gemodificeerde supercars. De Ferrari 488 GTB, Lamborghini Huracán en de Rolls-Royce Dawn zijn allemaal al een keer onder handen genomen door de Duitse tuner. Nu wagen zij zich echter aan een heel nieuw avontuur. We horen je al denken: ‘Ja hoor, daar gaan we weer’. Juist, Novitec is ook op de elektrische toer gegaan. Met babystapjes, want van de motoren of accu blijven ze mooi af.

Met welke auto hebben ze dat gedaan?

De Tesla Model X. De onderdelen van deze kit zijn – uiteraard – gemaakt van koolstofvezel. Een voorspoiler zorgt voor meer downforce bij de vooras, terwijl de kieuw-achtige units aan de zijkant van de voorbumper de luchtstroom juist minder turbulent maken. Aan de achterkant zijn een diffuser en een spoiler te vinden. De vraag is of de Model X veel extra downforce nodig heeft, met al dat gewicht.

De 22-inch velgen van Vossen zijn ook nieuw. Net zoals met vrijwel alle onderdelen van de auto, heb je ruim de keuze uit kleuren waarin je de velgen kunt bestellen. Deze vadsige Vossen-velgen voeren verder veel ventilatie via vijf spaken door naar de vernieuwde koolstof-keramische remmen. Deze zorgen ervoor dat je nog sneller stilstaat op de weg dan Verstappen tijdens een gemiddelde Formule 1-race.

De Duitse tuner wil het nog niet over de prijzen van dit Novitec TX-pakket hebben. Ga in de tussentijd maar alvast denken welke kleurencombinaties je wilt hebben. Of als je hier niet vrolijk van wordt: laat ons in de reacties weten waarom Novitec ver van al het elektrische vandaan moet blijven.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie