Een ondernemer uit het plaatsje De Lier was vorige week nogal klaar met foutparkeerders voor zijn roldeur. De loodgieter had geen zin om wéér netjes rond te gaan vragen van wie de auto was en of de bestuurder hem even wilde verzetten. Daarom besloot hij zelf actie te ondernemen. Met een sleepkabel (helaas geen woordgrapjes met een Lier hier) en zijn bedrijfsbus schoof hij de foutparkeerder een stukje op zodat hij bij zijn roldeur kon.

De ondernemer meldt bij zijn video: ‘Het parkeergedrag van alle bezoekers op de Leemolen in De Lier zijn wij ondernemers behoorlijk zat. Bijna dagelijks wordt er voor de overheaddeuren geparkeerd. Men snapt blijkbaar niet dat wij daar gewoon naar binnen moeten kunnen met de auto of aanhanger of wat dan ook. Vandaag was het ik het zo ontzettend zat, geen zin meer om overal te gaan vragen of dat iemand z’n auto is en of die ‘m alsjeblieft weg wil halen!’ In de reacties meldt hij nog: ‘Volgende keer prik ik de lepels van de heftruck er even doorheen.’

Ondernemer sleept foutparkeerder weg

Advertentie

Reacties

 • Driek heeft op 5 januari 2022 geschreven:

  Tsja, en als je dan een keer voor een bospad staat waar twee keer per jaar een trekker in rijdt om gras te maaien staat er een BOA met een nieuw pak en een nieuw opschrijfboekje klaar om te oefenen.
  Zelf meegemaakt. Kwartiertje hond uitlaten. Masr meneer was onverbiddelijk. (Ok, ik geef toe dat ik officieel fout stond, maar tien meter verder is een tweede ingang naar hetzelfde pad.)

  • Dropdoos heeft op 10 januari 2022 geschreven:

   Driek, wat wil je met je bericht aangeven of duidelijk maken? Je zegt zelf dat je “fout stond”. Dus als er is een keer controle is, loop je het risico een bekeuring te krijgen.
   Ik vind overigens, dat ‘ze’ veel te laks zijn met bekeuringen uit te delen. Waardoor wij als ‘bestuurders’ steeds meer de grens verleggen. Niet dat ik zelf een heilig boontje ben, maar als er niet gehandhaafd wordt, denken wij dat we steeds meer mogen/kunnen.

   Reageer
  Reageer
 • René heeft op 5 januari 2022 geschreven:

  Jaloers op een tractor q5???? Hahaha, please, blijkbaar heb jij een minderwaardigheid complex om te melden dat je een q5 kan parkeren. My god wat zielig. En nogmaals Jaloers? Nee hoor waarschijnlijk een boer, om z’n werk te doen in een luxe tractor.

  Reageer
 • René heeft op 5 januari 2022 geschreven:

  HELEMAAL goed, beter meteen de heftruck erin steken. Maar ja, dit is slappe L.L Nederland, dus ben jij de pineut.

  Reageer
 • Willem heeft op 5 januari 2022 geschreven:

  Dropleverancier? Dropliefhebber? Droplikker?

  Misschien dit ook maar gaan doen voor die Audi’s en BMW’s die 2 tot 3 parkeerplekken in gebruik hebben omdat ze niet recht kunnen inparkeren…

  • Hent heeft op 5 januari 2022 geschreven:

   Foutparkeerders beperkt zich niet tot die Audi’s en BMW’s waarna jij verwijst Willem. Je moet je zelf eerst eens afvragen waarom juist berijders van die merken zo parkeren. 15 a 20 jaar geleden waren auto’s gemiddeld 1,60 meter breed en een parkeerplek is standaard altijd 2,50 meter. De gemiddelde breedte van de door jou genoemde merken is tegenwoordig 1,90 tot 1,95 meter en de parkeerplaatsen nog steeds 2,50 meter. Er blijft dus te weinig ruimte over om op een normale manier uit te stappen zonder dat je met je deur tegen de auto van de buurman aankomt. En dit geld dus voor beide zijde van de huidige auto’s. Daarbij komt ook nog eens het feit dat de deuren van de huidige auto al snel 15 tot 20 centimeter langer zijn dan 15 a 20 jaar geleden. Iets wat ook weer ruimte in beslag neemt. Vandaar dat de grotere auto’s juist niet meer in de huidige parkeervakken passen en dus ook niet meer volgens jouw beleving netjes geparkeerd staan.
   Gr. Hent

   Reageer
  Reageer
 • Ali As heeft op 5 januari 2022 geschreven:

  Had juist de reactie willen zien wanneer de eigenaar terug kwam bij zijn auto.

  Reageer
 • Trucker heeft op 4 januari 2022 geschreven:

  Helemaal gelijk heb een keer een auto voor mijn deur gehad contact slot was verbonden met kabels deuren konden niet op slot politie 👮‍♀️ gebeld konden ze niks tegen doen twee weken voor mijn deur lekte olie niet verzekerd was er klaar mee heb hem gestart en midden op het kruispunt gezet de deurvergrendeling ingedrukt en midden op het kruispunt gezet binnen een paar uur afgesleept 😆😆😆 dan maar zo

  Reageer
 • Adriaan heeft op 4 januari 2022 geschreven:

  Groot gelijk! Ik heb een keer hetzelfde gedaan en dan mogen ze nog blij zijn.
  Als we een sleepdienst laten komen kost het ze rond de €200,-.
  Je bent ook een ongelofelijke dropl.. als je voor iemand zijn deur parkeert!

  • Willem heeft op 5 januari 2022 geschreven:

   Dropleverancier? Dropliefhebber? Droplikker?

   Misschien dit ook maar gaan doen voor die Audi’s en BMW’s die 2 tot 3 parkeerplekken in gebruik hebben omdat ze niet recht kunnen inparkeren…

   • Wim heeft op 5 januari 2022 geschreven:

    Hoezo Audi’s……waarom geen Tesla of Opel?
    Ik parkeer echt wel strak met mijn Q5 hoor…… jaloezie??

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie