Deze zondag in TopGear: heel veel regen. Vooral heel veel regen. Maar ook de Zenvo ST1, een roadtrip met drie kleine stadsautootjes en de grappige zanger James Blunt in onze rode Astra.

De opnames van TopGear van deze week waren officieel de natste ooit. Het kwam zo hard naar beneden dat het circuit veranderde in een meer. Dus leek het een logische keuze om de Hovervan van stal te halen, maar dat zou James Blunt, die voor de tweede keer te gast is bij TopGear, een oneerlijk voordeel geven. Hij deed zijn ding daarom gewoon in de rode Astra, maar niet zonder een paar slippertjes.

Jeremy neemt deze week plaats in de eerste supercar uit Denemarken, de 1.100 pk sterke Zenvo ST1. Daar heeft hij lang op moeten wachten – was het het waard?

En dan de epische roadtrip door de Oekraïne: Clarkson in een Up, Hammond in een Fiesta en May – uiteraard – in een Dacia Sandero. Wat ze daar zoal tegenkomen? Oude onderzeeërs, veel bijzonder saaie kilometers, en een plek die bijna 30 jaar geleden geëvacueerd werd vanwege een van de grootste nucleaire rampen ooit: Tsjernobyl. Een spookstad, tegenwoordig. En raad eens wie erdoorheen moeten rijden?

Kijken dus deze zondag, 21.00 uur, BBC2: een gloednieuwe TopGear!

Reacties