Bereid je maar vast voor: zondagavond om 21.00 uur krijg je op BBC2 weer een geheel nieuwe TopGear-aflevering voor je kiezen. Met deze week een extra grote dosis automobiel geweld.

Zo reist Jeremy af naar Italië om te vieren dat het eervolle beroep van carrosseriebouwer, die op een bestaand model zijn geheel eigen ontwerpvisie loslaat, nog bestaat. In welke auto kan hij zich dan beter verplaatsen dan in de Alfa Romeo Disco Volante, de bekende coachbuilt schoonheid gebaseerd op de 8C Competizione?

Richard doet het juist heel anders en dendert door de woestijn in de grootste en lompste Mercedes sinds de Unimog. Jazeker, het is de G 63 AMG 6×6, met twee wielen méér dan hij eigenlijk nodig heeft.

James blijft ondertussen veilig in Groot-Brittannië, waar hij de exquise Caterham 160 – de goedkoopste, de simpelste, en misschien wel de leukste Seven-variant – bij z'n kale kladden pakt. Als tegenpool probeert hij ook de volstrekt gestoorde 620R. Verder is er natuurlijk nieuws, grappen, grollen en een schappelijk geprijsde Astra met komiek Jack Whitehall achter het stuur.

Klik hierboven alvast door de achter-de-schermen-plaatjes van de opnames van deze week, en zorg vooral dat je zondagavond op tijd voor de buis zit. 21.00 uur, BBC2. Be there.

Advertentie

Reacties

Advertentie