Volgens de harde kern der Opel-fanaten moet je niet Opel Corsa F of Corsa A zeggen, maar ‘F Corsa’ of ‘A Corsa’, waarbij de letter voor (of na, wij vinden het beide prima) de generatie van de hatchback aangeeft. Zie hier de F Corsa: de opvolger van de huidige Corsa lekt twee weken te vroeg het internet op.

De nieuwe Opel Corsa deelt zijn platform met de Peugeot 208, omdat het Duitse merk tegenwoordig onderdeel is van het Franse PSA. Officieel is er nog niets bekend over de nieuwe Opel Corsa, maar je kunt er gerust van uitgaan dat de technische gegevens erg op die van de 208 zullen lijken.

Concreet betekent dat een 1,2-liter benzinemotor met 75, 100 of 130 pk. Ook zal er een elektrische Opel Corsa komen met een actieradius van ongeveer 450 kilometer. De elektrische Corsa zal de snelste van het stel zijn met een 0-100-tijd van rond de 8 seconden.

Door het gedeelde platform weten we dat de Corsa iets meer dan 4 meter lang zal zijn en de wielbasis meet 2,8 centimeter meer. Hij zal ook nog eens 40 kilo lichter zijn. Binnenkort komt de officiële onthulling van de nieuwe Opel Corsa.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)