Iets om over na te denken: als jouw auto gejat wordt, zou je dan de dief laten gaan in ruil voor (hopelijk) de terugkeer van een onbeschadigde auto? Of zou je wat schade voor lief nemen als dat zou betekenen dat het gajes sowieso gepakt zou worden? Dan kost het je waarschijnlijk wel wat schadevrije jaren.

Afgelopen weekend zien twee oplettende mannen in Hoogland dat de auto van hun buurman vertrekt, maar dat het zeker niet de buurman is die achter het stuur zit. Ze stappen in hun auto om de witte Audi RS 3 van de buurman te achtervolgen. Tegelijkertijd bellen ze de politie om het kenteken en de locatie door te geven.

Een Audi RS 3 hou je niet zomaar bij

De Audi RS 3 met 400 pk verdwijnt ondanks de dappere poging van de achtervolgers uit het zicht. Ondertussen kan er na contact met de eigenaar worden ingelogd op het volgsysteem van de RS 3, waardoor de locatie aan de politie wordt doorgespeeld. ‘Diverse eenheden van Hilversum en Baarn sluiten aan en zo sluit het net zich rondom Eemnes’, meldt de politie.

En dan hier het dilemma. Want uiteindelijk verliest de politie de Audi weer uit het zicht. Dan wordt ervoor gekozen om de motor op afstand uit te schakelen – een functie van het volgsysteem in de Audi. Uiteindelijk wordt de Audi RS 3 teruggevonden in de polder bij Eemnes, maar wel zonder de verdachte. Je zou dan misschien denken: als je de locatie weet, zou je dan niet wachten met uitschakelen totdat je weer in de buurt bent?

Achteraf is mooi wonen

We realiseren ons goed dat het achteraf heel makkelijk praten is. Bovendien is er dan nog zoiets als de gevaarzetting. In ieder geval blijkt het een goede actie van de buurmannen te zijn geweest. ‘De gestolen auto is voor sporenonderzoek afgetakeld en zal later weer worden overgedragen aan de eigenaar’, zegt de politie. De auto is schadevrij, zo meldt de fotograaf ter plekke.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)