Voeg historie toe aan een oud kunststoffen object van bijna dertig jaar oud en het wordt in een klap een begeerlijk verzamelobject. Of is de prijs zo hoog omdat het een duur onderdeel is van een miljoen kostende auto?

Hoe dan ook; voor een slordige paar duizend euro kun jij de gelukkige eigenaar zijn van een Ferrari F40-neus. Een neus met een flinke geschiedenis, zo blijkt uit de reacties van Bring A Trailer. Het letterlijke neusje van de spreekwoordelijke zalm.

De originele Belgische eigenaar van de Ferrari F40 waar de neus vanaf komt, zag in 1987 de prototypes rijden op Fiorano. Hij wilde direct zijn bestelling plaatsen, maar werd afgewezen door de dealer. ‘Deze auto is alleen voor speciale klanten’, was de boodschap. Gelukkig kon de liefhebber op listige wijze zijn F40 tóch bemachtigen.

Dus de probleemoplosser kocht ter plekke een Ferrari Mondial, Testarossa en een 328. ‘En nu wil ik een Ferrari F40’, riep hij. Die kreeg hij, gelukkig. En nog voordat zijn Ferrari’s geleverd werden, verkocht hij zijn eerste drie bestellingen door aan andere mensen. De Ferrari F40 hield hij.

Waar komt de neus van vandaan?

Het doel van de eigenaar was om met de Ferrari F40 te racen, dus hij liet de neus vervangen door een polyester exemplaar van de raceversie. Het rode object van kevlar verdween een lange tijd in de opslag in België.

Nu mag de snufferd naar een nieuwe eigenaar. Het hoogste bod staat op 6.000 dollar en de veiling duurt nog zes dagen. De Ferrari hoort bij chassisnummer 83505 – zoek de F40 er direct bij voor maximaal profijt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)