De letterlijke vertaling van het Duitse Schadenfreude is ‘kwaadaardige vreugde’. Dat is misschien beter van toepassing op deze situatie dan leedvermaak, wat de juiste vertaling is. Over het algemeen hoef je op financieel gebied weinig medelijden te hebben met Ferrari F40-eigenaren, maar dit is wel erg zuur, ongeacht het formaat van je bankrekening. Deze Ferrari F40 crashte in Australië, en lokale media meldden dat de auto niet verzekerd was.

Het wordt nog iets erger. Achter het stuur van de verzekerde Ferrari zat de huidige eigenaar die nog één laatste ritje wilde maken in zijn F40, omdat hij de auto al had verkocht. De volgende dag zou de auto worden opgehaald door de nieuwe eigenaar. Volgens dezelfde bron stond de auto al vijf jaar stil, wat zou kunnen verklaren waarom de banden hun grip verloren. Een andere nieuwswebsite meldt dat de man met hoge snelheid reed.

De onverzekerde Ferrari F40 beukte tijdens de crash een volledig verkeerslicht uit de grond. Gelukkig stapten de bestuurder en zijn passagier zonder letsel uit. De zeldzame supercar is tegenwoordig meer dan 1 miljoen euro waard, zeker in Australië, waar ze nog wat zeldzamer zijn dan op ons continent. Gelukkig is tegenwoordig alles te repareren, aangezien de kosten daarvan niet de waarde zullen overschrijden. We vermoeden dan ook dat deze F40 niet zomaar even naar de sloop wordt gestuurd.

Onverzekerde Ferrari F40 crasht tijdens laatste rit

Reacties

 • Henk heeft op 23 juli 2020 geschreven:

  De huidige eigenaar die de auto al had verkocht…..
  Lijkt goed te rapareren allemaal!

  Reageer
 • Stijn heeft op 21 juli 2020 geschreven:

  Dacht dat de F40 alleen maar carbon stukken had?

  Reageer
 • M heeft op 21 juli 2020 geschreven:

  Jammer alleen dat schadenfreude en kwaadaardige vreugde in geen enkele vertaling kloppen

  • Redactie TopGear heeft op 21 juli 2020 geschreven:

   Google het maar eens 😉

   • Aiaoao heeft op 22 juli 2020 geschreven:

    Ja, want Google heeft altijd gelijk… 😉 😉

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)