Dikke kans dat je het werk van de Japanse tuner Liberty Walk inmiddels een beetje kent. In 1993 richtte Wataru Kato zijn bedrijf op en in dertig jaar tijd groeide het uit tot een van de bekendste tuners ter wereld. Het is onmogelijk om geen mening te hebben over de bouwsels van Kato – al helemaal niet als hij aan de slag gaat met een begeerlijke Ferrari F40.

Het is een gewaagde keuze van Liberty Walk om uitgerekend deze Ferrari F40 te voorzien van een nieuwe uiterlijk. De missie van Liberty Walk is dan ook om ‘moedig’ te zijn. Het valt je waarschijnlijk snel op dat de klap-koplampen niet meer klappen, maar dat de Liberty Walk Ferrari F40 nu een soort Le Mans-koplampen heeft. En dat is nog de minst extreme modificatie.

Uiteraard zijn er popnagels

Er een compleet nieuwe motorkap met nieuwe luchtinlaten boven de voorwielen. Vóór is er een nieuwe splitter, áchter een nieuwe diffuser en de zijskirts zijn aangepast. Natuurlijk geeft Liberty Walk de F40 bredere wielkasten, inclusief popnagels. Al die nieuwe onderdelen liggen nog lager bij de grond. Dat wordt drempeltjes koppen.

Of de tuner gesleuteld heeft aan de motor, is niet bekend. Wat we in ieder geval kunnen vertellen, is dat de 2,9-liter twin-turbo V8-motor achterin ooit 485 pk en 578 Nm produceerde. Dat vermogen gaat naar de achterwielen. 0 naar 100 km/u deed ie in 4,1 seconden, wat ontzettend snel was in de tijd dat de F40 uitkwam. Wat de aanpassingen kosten, weten we helaas niet.

Reacties

 • RJ heeft op 17 januari 2024 geschreven:

  Zielig gewoon als je zo je geld wil verdienen!!! KANSLOOS!!

  Reageer
 • johan heeft op 14 november 2023 geschreven:

  Voortaan gewoon afblijven gr johan

  Reageer
 • TG Fan heeft op 24 januari 2023 geschreven:

  Ziet er vet uit maar de originele ziet er beter uit

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)